Praktische Informatie

Programma:

10:00 uur: Terrein open.
Deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven kunnen zich melden bij de inschrijfkraam met hun deelnemersbewijs dat ze per mail hebben ontvangen. Je krijgt op vertoon van dit bewijs een consumptiemunt voor een warme consumptie na afloop. Deelnemers die zich nog niet hebben ingeschreven kunnen zich ook melden bij de inschrijfkraam voor na inschrijving. Na inschrijving is alleen mogelijk als het maximumaantal deelnemers nog niet bereikt is, hou hiervoor de nieuwsberichten op de site en social media in de gaten.
11:15 uur: Gezamenlijke warming-up onder muzikale begeleiding.
11:30 uur: Startschot voor de Nieuwjaarsduik.
11:40 uur: Opwarmen onder het genot van een warme consumptie
13:00 uur: Einde Nieuwjaarsduik

Tips:

Tip 1: Kom op tijd
Zorg ervoor dat je niet op het laatste moment aankomt op het terrein. Op deze manier verloopt het aanmelden soepel en kunnen we op de afgesproken tijd beginnen.

Tip 2: Niet fit? Niet duiken!
Als je je niet fit voelt, kan je beter niet duiken. Het is niet alleen een risico voor jezelf, maar ook voor hulpverleners en andere duikers. Word je opeens onwel tijdens of na de duik, meld je dan bij de EHBO. Maar niet je kater als excuus gebruiken, want die verdwijnt door het duiken als sneeuw voor de zon.

Tip 3: Bescherm je voeten
Neem waterschoenen mee of een oud paar schoenen waarmee je het water in kan. We controleren de locatie op scherpe voorwerpen maar er blijft een risico dat je je voeten kunt bezeren.

Tip 4: Blijf zo lang mogelijk warm
Laat je publiek bijvoorbeeld een badjas voor je vasthouden die je aan kunt trekken voor je het water in gaat en als je er weer uitkomt.

Tip 5: Opdrogen en opwarmen
De reddingsbrigade waarschuwt om je niet direct te dik aan te kleden. Neem een grote handdoek mee om jezelf af te drogen en trek daarna een badjas aan. Het is wel slim om dan al iets warms aan je voeten te hebben! Kleed je na een minuut of tien lekker warm aan en geniet van een lekkere kop soep.

Locatie Nieuwjaarsduik:

De nieuwjaarsduik zal plaatsvinden op het stadsstrand aan de Rijn nabij het Veerplein in Rhenen.

Locatie Nieuwjaarsduik

Veelvoorkomende vragen:

Ik ben geen lid van jullie zwemvereniging, kan ik dan wel meedoen?

Ja de Nieuwjaarsduik is voor iedereen toegankelijk, dus twijfel niet en geef je op!

Wat kost deelname aan de Nieuwjaarsduik?

Deelname is gratis inclusief muts en warme consumptie na afloop.

Moet ik me van te voren inschrijven?

Ja, er is maar beperkt plek en voorinschrijving garandeert dat je mee kunt doen. Als er nog plaatsen over zijn is na-inschrijving op de dag zelf nog mogelijk.

Mogen kinderen ook deelnemen?

De minimum leeftijd voor deelname is 6 jaar en je moet in het bezit zijn van zwemdiploma B. Deelnemers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Er is een speciaal stuk afgezet waar jonge deelnemers rustig en veilig het water kunnen betreden.

Kan ik me ter plaatse omkleden?

Ja, er wordt voor tenten gezorgd waar je je kunt omkleden.

Kan ik mijn spullen bewaakt achterlaten?

Nee, het achterlaten van spullen in de tenten is op eigen risico. Laat kostbare goederen thuis of geef ze aan iemand in het publiek.

Waar kan ik parkeren?

Er kan geparkeerd worden op de reguliere openbare parkeerplaatsen, er staan verkeersregelaars die je de goede kant op sturen. Woon je dichtbij? Kom dan zoveel mogelijk lopend of op de fiets!

Kan ik komen kijken?

Ja dat vinden we leuk, maar meedoen is natuurlijk nog leuker!

Mijn vraag staat hier niet tussen, waar kan ik terecht met mijn vraag?

Voor overige vragen kun je het best even een mail sturen naar info@zvdbs.nl.